Kinesiologische tape

 

 

 

 

 

 

 

 

In de praktijk wordt de tape als extra interventie toegepast om sneller tot een resultaat te komen. De cliënt/sporter geneest niet sneller, maar het weefsel kan beter regenereren doordat bepaalde processen in het lichaam ondersteund of geactiveerd worden. De tape kan dus blokkades die het herstelproces vertragen, verminderen dan wel opheffen.

De elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid zorgt ervoor dat CureTape® een liftend effect uitoefent op de opperhuid. Visueel gezien kan men golfjes waarnemen op de tapeapplicatie; deze worden convolutions genoemd.
Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de pijn vermindert direct. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelf genezend vermogen van het lichaam.

U kunt het misschien niet geloven, maar met deze tape kan je prachtig resultaten boeken voor mensen met hooikoorts en menstruatieklachten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tape zet ik in bij;

- Hooikoorts- Hoofdpijn
- Rug, nek schouder klachten
- Gewrichtsklachten
- Menstruatie klachten
- Vocht ophoping/verstuikingen
- Littekens waar onderhuidse stagnaties zitten
- Herstel van blessures